Update terug naar school

Woensdag 6 mei 2020

Hopelijk heeft u tot nu toe kunnen genieten van de vakantie! En met nog een paar prachtige dagen voor ons, is het opladen voor de nieuwe periode met deeltijd onderwijs, als eerste stap terug naar normaal.
Aangezien ik alweer verschillende vragen krijg, stuur ik u alvast deze update.

Aanstaande vrijdag: logistiek plan
Wie komende week wanneer waar op het plein verzamelt, gaan we a.s. vrijdag precies uitdenken en klaarzetten met met stickers en tape etcetera. U hoort hier vijdag einde van de dag meer over. Houdt u er wel alvast rekening mee, dat ouders op last van de overheid/RIVM nog niet welkom in school en beperkt op het schoolplein. Alleen onderbouwleerlingen mogen door hun ouders op het schoolplein afgeleverd en opgehaald mogen worden. De kinderen verzamelen in shifts (8.30-8.45u) op het schoolplein en worden door de leerkrachten opgehaald. Het exacte hoe wat waar volgt dus vrijdag. Maar hier kunt u uw kinderen desgewenst alvast op voorbereiden.

Nieuwe kleuters
In de lock down periode van 15 maart tot 11 mei zijn er natuurlijk kinderen die 4 zijn geworden. Deze kleuters zijn ook welkom om vanaf 11 mei naar school te komen - de betreffende leerkrachten hebben ouders al benaderd. Wel kan het voor kleintjes extra lastig zijn, omdat ouders op last van de overheid niet de school in mogen en ook speelgoed en knuffels vanuit huis niet meegenomen mogen worden.

Schat u dus zelf in, of uw kind eraan toe is om al te starten, of dat u uw kind nog een paar weekjes thuishoudt en hem/haar eerst een paar ochtenden laat wennen. Voor broertjes en zusjes van oudere leerlingen zal dit gemakkelijker zijn, doordat DGH al bekend terrein is. Indien de angst te groot is, kan bij uitzondering één ouder mee de nieuwe kleuter tot de deur van het kleuterlokaal brengen. De leerkracht wacht dan op afstand in het lokaal en neemt de leerling van de ouder over. Ook wij vinden dit voor nieuwe (en gewone!) kleuters een lastige situatie, maar wij laten het aan u om te beslissen of uw kind toe is aan school in deze tijd of dat u hier nog mee wacht. Doet u dit svp in samenspraak met de leerkracht.

Geen traktaties
Ook zullen traktaties van kinderen die in de afgelopen periode van lock-down zijn jarig geweest, nog even moeten blijven wachten. Handgemaakte traktaties zijn en rondgaan door school zijn ivm hygiene (in een toch al halve groep) niet wenselijk. U hoort van ons wanneer dit vanuit Un1ek wel weer is toegestaan.

Geen schoolfotograaf
Maandag 18 mei stond de schoolfotograaf in de planning. Aangezien er geen externen de school in mogen komen en ook ouders niet welkom zijn - ook geen OR-ouders- , krijgen we dit niet geregeld. Is ook zo wat, slechts de helft van de leerlingen op de foto kan, en een groepsfoto's met de helft van de groep. De schoolfotograaf van a.s. 18 mei komt dus te vervallen. We wachten versoepeling van maatregelen af en als het lukt om dit schooljaar nog een fotograaf te laten komen, zullen we dat zeker doen.

Geen 'juni-vakantie'.
Zoals reeds eerder aangekondigd: Op advies van de PO-raad en Un1ek, worden studiedagen en roostervrijedagen ingetrokken, om zoveel mogelijk onderwijstijd te compenseren. De extra vakantie die gepland stond in juni, komt daarmee te vervallen. Mocht u toch een vakantie hebben geboekt, die wel doorgang kan vinden, dan heeft u uiteraard vrijstelling hiervoor. Geeft u dit dan wel door aan ons. Donderdag 20 mei en vrijdag 21 mei is school wel gesloten ivm Hemelvaart.

Bag2School
Mocht u ook uw huis en uw kledingkasten hebben uitgemest 'omdat er toch niets beters te doen was': over 3 weken komt Bag2School weer. Komende weken zullen we aan het begin en eind van de schooldag de opslagcontainer weer open zetten, zodat u zakken met oude kleding achter kunt laten.

'Onze Giovanni' in het AD.
We waren al bijzonder trots op het werk dat onze groep 8 leerling hebben gemaakt ivm de themaopdrachten rondom 75-jaar vrijheid. Dit heeft geresulteerd in het indrukwekkende bevrijdingsmagazine dat u gisteren heeft ontvangen. Het heeft ook geresulteerd in dit prachtige interview met onze Giovanni uit groep 8a en zijn buurman Luuts Feenstra vandaag in het AD Waterweg. Wij zijn daar natuurlijk bijzonder trots op! Groep 8 heeft echt zijn visitekaartje afgegeven!

Klanttevredenheidsonderzoek
Als laatste herinner ik u graag aan het klanttevredenheidsonderzoek via Duo, waar u een uitnodiging voor heeft ontvangen om aan deel te nemen. Aanstaande vrijdag 8 mei is de laatste dag dat deze ingevuld kan worden, dus mocht u nog in de gelegenheid zijn om deze enquete in te vullen: heel graag! Op basis daarvan kunnen we ons onderwijs verder verbeteren. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Rest mij nog om u een fijne voortzetting van de vakantie te wensen. Geniet van het mooie weer. Vrijdag ontvangt u van mij het logistieke plan. En maandag of dinsdag zien wij de kinderen dan graag weer op school!

Met vriendelijke groet