Update onderwijs & opvang na 8 juni

Update onderwijs & opvang na 8 juni

Dinsdag 26 mei 2020

Beste ouders, verzorgers

 

Afgelopen dinsdag 20 mei heeft de overheid verdere versoepeling van de Corona-maatregelen afgekondigd. Een van deze maatregelen betreft het compleet open gaan van de basisscholen per 8 juni aaanstaande. Aangezien dit slechts een van de (eerste) maatregelen betreft, maar we wel de 1,5m afstand moeten bewaren, vraagt dit weer nieuwe aanpassingen aan onze organisatie. 

Uiteraard zijn wij daar al met het team mee aan de slag gegaan. Echter, de PO-Raad vergadert pas a.s. woensdag over een advies hoe dit aan te pakken. Donderdag wordt hier binnen het crisisteam van Un1ek en op interbestuurlijk niveau in de regio over besloten. Onze ervaring leert dat het loont om te wachten op deze adviezen. Donderdagmiddag gaan we daarom als team van DGH hiermee verder aan de slag. Uiterlijk vrijdag informeren we u hierover.

Wel alvast een aantal aandachtspunten:

 

2e Pinksterdag

A.s. maandag is het tweede pinksterdag en is DGH (onderwijs en opvang) gesloten. Dit betekent dat een groep een dag onderwijs mist. Dit laten we echter zo. We veranderen het rooster voor deze ene dag niet, aangezien we een week later weer compleet naar school gaan. Het kost teveel tijd en energie om deze ene dag anders te organiseren. We zullen het aanbod voor de schoolgaande kinderen en het thuiswerkprogramma voor die dindsag zoveel mogelijk gelijk trekken. 

 

Vanaf 8 juni geen noodopvang meer!

Als de scholen op 8 juni weer volledig open gaan, komt de noodopvang te vervallen. Dit betekent dat iedereen weer zelf voor opvang zal moeten zorgen - ook als opa's en oma's nog niet in staat zijn om deze functie weer op te pakken. Inschrijven voor de BSO van de DGH kan wel - al zijn er voor de populaire dagen wel wachtlijsten. Hiervoor kunt u contact opnemen met het servicebureau van Un1ek: https://www.cbsdegroenehoek.nl/1917/bso-de-groene-hoek.html.

 

Inleveren geleende chromebooks

Donderdag 4 en vrijdag 5 juni willen we graag alle geleende chromebooks weer retour ontvangen, zodat we bij start op 8 juni direct weer aan de slag kunnen. 

 

Bag2School

Op dinsdag 2 juni wordt Bag2School weer ingezameld. U heeft dus nog deze week om zakken met oude kleding in te leveren. U mag deze voor de opslagcontainer plaatsen, dan zetten wij ze in de container zelf. 

 

Fijne dag en u hoort deze week nog van ons. 

Hartelijke groet

 

Susan Stolze 

 

 


Terug

Dennendal 141

3142 LC Maassluis

010 5920075 (tijdelijk no: 06-25.16.96.50)

administratie@nullcbsdegroenehoek.nl