Welkom terug!

Vrijdag 28 augustus 2020

Het zit er bijna op! De zomervakantie is voor velen waarschijnlijk anders dan anders verlopen, maar hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van de rust en het mooie weer.

Startgesprekken

A.s. maandag 31 augustus staan de startgesprekken in de planning. Aangezien we het welzijn van de kinderen voorop hebben staan, willen we de startgesprekken wel door laten gaan, als kennismaking en dan bij voorkeur veilig met ouders erbij! Zo horen wij vooraf hoe het met uw kind(eren) gaat. En kunnen we bijzonderheden vernemen, die handig zijn als school weer start.

Om dit Corona-proof te doen en grote aantallen mensen op 1 plek te voorkomen, vragen we u zich strikt te houden aan de logistiek en afspraken hieromtrent.

1. Iedereen die komt is gezond en heeft de RIVM-regels over terugkomen uit een land van code rood/oranje gevolgd. Wilt u zich daar svp strikt aan houden?Het risico op besmetting met een potentiele schoolsluiting tot gevolg willen we graag voorkomen. U vindt hier  een handige poster met eenvoudige vragenlijst of u/uw kind(eren) welkom zijn of niet. En hier een link of neusverkouden kinderen welkom zijn op school of BSO.
  2. Er mag slechts 1 ouder mee(het gaat niet over informatievoorziening aan ouders, maar over een veilige start van uw kind onder begeleiding van een van zijn/haar ouders).
  3. U wacht op de aangegeven plek in de school, dit is veelal direct naast de deur of in de naastgelegen algemene ruimtes. Als kinderen op broertjes of zusjes moeten wachten, spelen zij bij voorkeur buiten op het schoolplein.
  4. Er is 1 richtingsverkeer in school met 2 ingangen en 2 uitgangen. Houdt u zich daaraan en wilt u na het gesprek direct school en het schoolplein verlaten? Indien u een tweede gesprek heeft, wilt u dan even buitenom lopen en buiten op afstand wachten als u nog niet aan de beurt bent. Per groep wacht slechts 1 ouder binnen.
  5. Gesprek is op minimaal 1,5m afstand van de leerkracht(en) en we geven geen handen.Overal staan flacons met desinfecterend schoonmaakmiddel en wegwerpdoekjes. U kunt uw stoel voor gebruik desgewenst schoonmaken.
  6. Deuren staan open, dus svp zo min mogelijk aanraken – dan hoeven wij niet schoon te maken. Toiletbezoek svp zoveel mogelijk thuis.
  7. Mocht u of een leerkracht het prettiger vinden om het gesprek in de buitenlucht(op schoolplein) te voeren, dan kan dit wederzijds kenbaar gemaakt worden aan het begin van het gesprek. En bent u niet gezond, heeft u bezwaar of is er een andere aanleiding, kunt u de leerkracht ook vragen om een digitaal startgesprek – desgewenst op een andere dag.

Op deze manier zijn er maximaal 22 ouders tegelijk in school en kunnen we op veilige afstand gesprekken voeren.

U kunt hier klikken voor het schema van in-en uitgangen en wachtplekken per groep.

Aanmelden Schoolpraat-app!!

Ivm AVG en privacy wordt de schoolpraat-app ieder schooljaar opgeschoond en moet iedereen zich opnieuw aanmelden voor de berichten van de schoolpraat-appLet op, Schoolpraat is HET officiële communicatiekanaal, dus niet aanmelden betekent dat u essentiële informatie over de gang van zaken op school mist.

U kunt zich voor de groep(en) van uw kind(eren) aanmelden bij instellingen (rechts) bovenin bij het tandwieltje.

Het wachtwoord is dit jaar ‘berichten’ aangevuld met de groep en eventueel letter, alles in kleine letters en zonder tekens. Dus ‘berichten12a’, berichten6b of berichtenbso.

Nadere info over start school vanaf dinsdag 1 september en over BSO volgt nog.

Geniet nog van het laatste weekend en tot maandag op de startgesprekken. Wij hebben er weer zin in!

Hartelijke groet, namens het voltallige team van DGH,

Susan Stolze – van Rijn