Foute kersttruiendag

Dinsdag 8 december 2020

Beste ouders/ verzorgers, Als we denken aan kerst, denken we aan gezelligheid, saamhorigheid en lekker eten. Dit is helaas niet voor iedereen zo. In oorlogsgebieden en in vluchtelingenkampen is het koud en gevaarlijk. Een aantal jaren geleden is hierdoor de ‘foute kersttruiendag’ ontstaan. Een initiatief van ‘Save the Children’. Deze organisatie zet alles op alles om het leven van deze kinderen te verbeteren. Als school vinden we de kersttijd een moment om aan onze naasten te denken. Wij doen daarom als school mee met deze, inmiddels bekende, traditie. We willen graag zorgen dat de kinderen in oorlogsgebieden en vluchtelingenkampen ook een warme trui krijgen. We zamelen daarom deze week geld in voor kinderen in bovengenoemde gebieden. Bij een donatie van €3,00 kunnen drie paar voeten van kinderen in Libanon al in warme sokken worden gestoken. Naast een eventuele donatie die u deze week kunt doen, mogen de kinderen op vrijdag 11 december een kersttrui aan. We houden u op de hoogte van de uiteindelijke totale donatie die we als school doen.