Update thuisonderwijs 16 dec 2020

Woensdag 16 december 2020

Beste ouders, verzorgers

Thuisonderwijs

Het vormgeven van het thuisonderwijs gaat weer in stapjes. Vandaag is het team aan de slag gegaan met het opstellen van de programma’s en dagroosters per groep. Morgen verdiepen we ons verder in de ICT en hoe het online thuisonderwijs dit keer digitaal te faciliteren.

Wel kunnen we alvast meedelen dat we online thuisonderwijs gaan geven, dus dagelijks digitaal inbellen. Duur van het totale online lesprogramma is uiteraard afgestemd op de leeftijd en onderwijsbehoeften van de leerlingen.

In elke groep starten we gezamenlijk om 8.30u via videobellen. Aansluitend wordt een eerste instructie gegeven, waarna kinderen zelfstandig aan de slag kunnen.

Om 10.30u is er een tweede instructiemoment voor de groepen 3 t/m 8.

Om 12.30u is er de mogelijkheid voor kinderen om digitaal vragen te stellen aan de leerkrachten. Op dit tijdstip vindt een tweede online kring plaats voor de kleuters.

Uiterlijk a.s. vrijdag ontvangt u bericht per groep hoe het thuisonderwijs verder inhoudelijk ingevuld wordt.

ICT

Alle groep 3-8 leerlingen hebben ‘hun’ eigen device meegekregen, zodat we zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het inregelen van de hardware en systemen. Hiermee hopen we zoveel mogelijk verschillende ICT vragen vanuit ouders te voorkomen. Als het goed is hoeft u alleen uw wifi code in te stellen op de chromebooks, waarna de kinderen zelf weten hoe ze moeten inloggen op www.zuluconnect.net. De inloggegevens zijn gisteren meegegeven aan de leerlingen. U kunt alvast checken of dit allemaal voor alle chromebooks werkt. Bij eventuele ICT-vragen, kunt u zich richten tot ict@cbsdegroenehoek.nl.

Om vanaf maandag 4 januari zonder ICT problemen te kunnen starten, zullen we vrijdag een ‘testmoment’ voor ICT inplannen. Tijdstip volgt nog.

Met vriendelijke groet

Namens het team van DGH