Update online lessen

Zondag 3 januari 2021

Beste ouders, verzorgers

Het zit er weer op! Een uiterst rustige kerstvakantie is weer ten einde. Namens het team van DGH wens ik iedereen een bijzonder normaal jaar en hopelijk in goede gezondheid!

Morgen starten we weer met 'school', dus bijgaand een laatste update.

Videobellen

Morgen starten de online lessen. Helaas niet met 'gelukkig nieuw schooljaar, maar we proosten online met elkaar!'

Vanaf 8.20u kunt u alvast proberen met inloggen – zeker wie de proef-sessie voor de kerstvakantie gemist heeft, goed om tijdig te beginnen.

De leerkrachten zullen de dag of weekroosters op Zulu-connect delen en aan de kinderen uitleggen wat te doen. Als ze alle boeken en opgeladen chromebook bij de hand hebben, kan de leerkracht hen verder aan het werk zetten. Uiteraard zal dit wennen zijn, maar uitleg en instructie komen deze keer bij de leerkracht vandaan.

ICT-problemen

Heeft u problemen met ICT met videobellen, wilt u dan een mailtje sturen aan ict@cbsdegroenehoek.nl. Vermeldt hierin uw naam en telefoonnummer, naam & groep van uw kind en probleem. U wordt zsm terug gebeld. Door te mailen kunnen we sneller achterhalen of er een individueel probleem is, of een collectief probleem. Tijdens de start van online lessen in de 1e lockdown bleken ook opstartproblemen bij leveranciers. U kunt ook altijd eerst even de groepsapp van de groep checken of er meerdere leerlingen hetzelfde probleem hebben.

We zullen vast weer egen nieuwe kinderziektes oplopen, maar we gaan ons best doen. Wij staan in ieder geval klaar.

Noodopvang tijdens schooltijd

Wie zich heeft aangemeld voor noodopvang tijdens schooltijden, kan gewoon normale tijd naar school komen. Om 8.20u gaan de deuren open, om 14.00u kunnen kinderen opgehaald worden. Kinderen melden zich in hun eigen lokaal bij hun eigen leerkracht. Daar volgen ze o.a. de online lessen in de klas mee.

Let op: alle lesboeken, chromebook en oplader moeten mee naar school. We hebben geen  reserve!

Noodopvang na schooltijd

Noodopvang na schooltijd is alleen voor kinderen van ouders uit cruciale beroepen, die normaalgesproken ook gebruik maken van de BSO op DGH. Voor u en voor hen gelden dezelfde regels mbt halen en brengen als voorheen. Wilt u svp de lijn in acht nemen, waar u wacht voor het ophalen van uw kind?

Tot slot:

We hadden graag iedereen weer op school gehad, maar het is zoals het is. We zullen vast weer eea vergeten zijn of tegen onvoorziene omstandigheden aanlopen. Morgen gaan we gewoon van start en we houden u op de hoogte van eventuele wijzigingen.

Alvast dank weer voor uw medewerking en suggesties of op- & aanmerkingen horen we graag!

m.vr.gr.