Update online thuisonderwijs maandag 4 januari

Maandag 4 januari 2021

De eerste dag online thuisonderwijs zit erop. Er zijn wat opstartproblemen geweest met inloggen van leerlingen en ook wij hebben nog niet alle apparatuur compleet werkend zoals we zouden willen, maar we hebben met iedereen contact gehad en alle kinderen hebben hun werk voor vandaag gemaakt en ingeleverd. En daar zijn we best trots op. Dat gaat de komende twee weken helemaal goed komen.

Bijgaand wat extra info:

Inloggen

Helaas bleek bij start van de dag dat de website van ZuluConnect overbelast was, en dat daardoor kinderen niet direct konden inloggen. Iedereen die er vroeg bij was (8.20u) had hier geen problemen mee. Het is dus aan te bevelen om vroeg in te loggen om de piekbelasting bij de leverancier te omzeilen. Vanaf 8.20u kunnen kinderen inloggen.

Alle kinderen hebben contact gehad met de leerkracht en kunnen dus inloggen. We weten daarmee dat wij alles goed hebben ingeregeld. Lukt het morgen niet om in te loggen, dan ligt het helaas aan ZuluConnect zelf en kunnen we alleen het advies geven om te blijven proberen.

Overige problemen horen we graag via ict@cbsdegroenehoek.nl.

Microfoon dempen

Veel kinderen doen het al heel goed achter een scherm, maar er zijn ook kinderen die wel moeten wennen en dus hard praten en veel voor de computer bewegen. Als hun microfooon ook aanstaat kan het geluid in de groep als zeer storend overkomen. Wilt u na het inloggen direct de microfoon dempen?

Chatfunctie binnen teams

Vooral oudere kinderen weten de chatfunctie binnen MS Teams te gebruiken. In de klas hoor je echter per chatbericht een belletje gaan. We hebben daarom afgesproken dat kinderen deze functie NIET mogen gebruiken voor sociaal verkeer (iedereen gedag wensen, op elkaar reageren, etc.), alleen voor (onderwijsinhoudelijke) vragen aan de leerkracht.

Dagroosters

De dagroosters of weekroosters zullen vanaf vandaag weer een dag van tevoren gedeeld worden, zodat u met de kinderen alle werkboeken (of meeneemtasje) kunt klaar zetten. Deze staan op Zuluconnect of worden via Schoolpraat gedeeld.

Noodopvang

Last minute aanmeldingen voor noodopvang tijdens schooltijden kunnen aangevraagd worden via de leerkracht (en goedgekeurd door directie). Last minute aanmeldingen voor VSO en NSO verlopen via Mary Rutter: mary@cbsdegroenehoek.nl

Let op: graag ook afmeldingen doorgeven aan Mary, zodat personeel niet onnodig ingezet wordt. En graag ook aanmelden voor VSO zodat er juist wel personeel vroegtijdig aanwezig is.

Tot slot

Het was een hectische dag en we hopen dat we vanaf morgen weer wat meer routine krijgen. Hopelijk is het daarmee voor u ook beter te combineren met de online werkverplichtingen. Dank in ieder geval voor de medewerking!

Fijne avond