Update Online onderwijs 9 januai 2021

Zaterdag 9 januari 2021

De eerste week online lesgeven zit erop. Een compliment aan de leerlingen en aan u als ouders is hier op zijn plek. Op wat ICT-problematieken na, zijn de lessen goed verlopen, doet iedereen mee en hebben we nagenoeg het reguliere programma kunnen draaien, zowel thuis als tijdens de noodopvang. Dit komt mede door de inzet van het voltallige onderwijs- en  opvangteam, en daar ben ik heel trots op. Maar ook op u en de kinderen. Dank voor de inzet!

Met in ieder geval nog een week online lessen te gaan en met een verlenging van de lockdown mogelijk in het vooruitzicht, bijgaand wat algemene opmerkingen:

Sporten

WelzijnE25 verzorgt normaliter gymlessen en pauzesport op DGH. Zij verzorgen tijdens de lockdown dagelijks op verschillende dagen en verschillende plekken buitensportactiviteiten, waar kinderen gratis deel aan kunnen nemen.

In de bijlage vindt u een overzicht voor het aanbod op maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdag is er om 15.30u sporten op ons eigen schoolplein op DGH. Alle kinderen zijn welkom.

Noodopvang

We merken dat er al meer vragen komen over noodopvang voor ouders uit cruciale beroepen, zeker nu verlenging van de lockdown dreigt. En hoe graag we dat ook zouden willen verzorgen (Het liefste voor iedereen, per morgen. Echt!), wij worden geacht te zorgen dat er minder verkeersbewegingen zijn en dus kritisch te zijn op noodopvang. Wij moeten daarom alle noodopvang die we verzorgen verantwoorden aan Un1ek.

In tegenstelling tot de vorige lockdown is 1 werkende ouder in een cruciaal beroep geen automatische reden meer om gebruik te mogen maken van de noodopvang. Als een van beide partners thuiswerkend is, komt u helaas niet in aanmerking voor noodopvang. Uw partner moet ook een verklaring hebben, dat hij niet thuiswerkend is en voor thuisonderwijs kan zorgen.

Procedure is als volgt:

• Voor aanvragen van noodopvang dient u twee werkgeversverklaringen te hebben, waarvan minimaal eentje van een cruciaal beroep en eentje van een niet-thuiswerkend beroep.
  • Alle aanvraag voor VSO en NSO gaat rechtstreeks naar de manager kinderopvang, Mary Rutter : mary@cbsdegroenehoek.
  • Alle aanvragen voor noodopvang tijdens schooltijden (8.30-14.00u) lopen via de leerkracht. Zij zullen u altijd vragen naar de twee verklaringen en uw aanvraag daarna doorsturen aan de directie.
  • Mary zal contact opnemen om de thuissituatie door te spreken en u ontvangt daarna goedkeuring.
  • Er is geen what's app groep voor noodopvang.

Opvoedondersteuning

Ook wij merken wel dat de lontjes in verhouding tot de eerste lockdown korter zijn thuis. Iedereen is het zat, het winterweer helpt daarbij niet om lekker naar buiten te gaan en mogelijkheden om te ontladen of op te laden zijn minimaal beschikbaar. We begrijpen dat het minder makkelijk kan gaan, zeker als u thuiswerken moet combineren met jonge kinderen.

Heeft u een vraag over hoe het thuis toch gezellig te houden of zit u omhoog, schroom alstublieft niet om contact met ons op te nemen.  Wij kunnen helpen met tips, maar bijvoorbeeld ook met de ‘strenge’ juf of meester te zijn, als dat nodig is om uw kind zonder mopperen aan het werk te krijgen. U kunt het dan gezellig houden.

Schroom niet – wij hebben als opvoedexperts vaak genoeg overleg met elkaar, omdat we tips nodig hebben over hoe het beste op een groep te anticiperen of hoe op het gedrag van een of enkele kinderen te reageren. Samen komen we vaak verder, we helpen u daar graag mee als u het lastig vindt of even niet meer weet. Bel ons of maak een digitale inbelafspraak met de leerkracht.

Foto voor Rapport

Reminder: Zie het eerdere berichtje ivm een foto in het naderende rapport. Wilt u svp deze week een liggende foto van uw kind achter de computer en deze doorsturen aan de leerkracht?

Namens het team van De Groene Hoek wens ik u een rustig weekend en een goede week.

Met vriendelijke groet