Update Online onderwijs 14 januari 2021

Donderdag 14 januari 2021

Inmiddels is het bericht over verlenging van de lockdown ingedaald. Ook wij maken ons weer op voor nog een week online thuisonderwijs. Op dinsdag 19 januari a.s. besluit het kabinet of het basisonderwijs op 25 januari weer open mag of dat wij eveneens tot 9 februari (of langer) in lockdown blijven. We hopen natuurlijk op opening, maar vrezen verlenging. We werken aan beide scenario’s en u hoort zsm daarna, wat onze vervolgplannen zijn.

Voor nu een aantal updates:

Onderwijs

Het onderwijs blijven we op dezelfde manier doen zoals tot nu toe verloopt. Wel moeten de groepen 3-4-5 een aantal nieuwe werkboekjes komen halen (en desgewenst hun biebboek ruilen). De leerkrachten sturen daarover een apart groepsbericht, wanneer dit in shifts op te halen is: op maandag de groep 3 leerlingen, op dinsdag de groep 4 en 5 leerlingen.

Mochten we langer dicht blijven, zullen we een week later (de week van 25 januari) een dag plannen, waarop kinderen in shifts eventueel hun leesboeken in onze bieb kunnen komen ruilen.

Cito-toetsen (groep 8)

In tegenstelling tot berichten die op social media rondzingen, zullen de groep 8 leerlingen niet extra naar school komen. Wel zullen we de cito-M-toetsen afnemen bij de groep 8 leerlingen om mee een definitief advies op te baseren. Gaan we voor de voorjaarsvakantie nog open, dan zullen de groep 8 cito’s direct afgenomen worden. Blijft het basisonderwijs langer dicht, dan zullen we de groep 8 leerlingen nog voor de voorjaarsvakantie gefaseerd terug laten komen om de cito’s te maken. De datum voor adviesgesprekken groep 8 kunnen hierdoor eventueel wijzigen.

De overige leerlingen zullen ook cito-M-toetsen maken wanneer we weer open zijn. Er wordt niet online getoetst.

Rapporten

U wilt vast een idee hebben hoe het met uw kind gaat, sinds het schooljaar gestart is en u helaas amper in en om het gebouw van De Groene Hoek bent geweest. Gelukkig kunt u nu zelf deels zien hoe het met uw kind gaat tijdens de online lessen. Maar we stellen wel een rapport op voor alle leerlingen. Onder voorbehoud ontvangt uw kind in de week van 8 februari zijn of haar rapport. Op donderdag 11 en maandag  15 februari zijn dan de ouderavonden met (digitale) tien-minuten-gesprekken. Het intekenen hiervoor gebeurt ook in de week van 8 februari.

Stuurt u aub nog een liggende foto van uw kind achter een computer aan de leerkracht?

Bewegen

We merken het allemaal: de lockdown maakt voldoende bewegen lastig, omdat je bijna nergens heen kan en mag. En dat terwijl kinderen beweging echt nodig hebben. Welzijn E25 verzorgt op weekdagen gratis buitensport activiteiten. Klik hier voor de plaats en tijd op maandag, dinsdag en woensdag.

Op donderdag en vrijdag zijn er op het eigen schoolplein van DGH ook sportinstuif-activiteiten. Op donderdag van 15.30u- 16.30u, op vrijdag van 14.30u-15.30u. Iedereen mag gratis mee doen, maar wel op eigen verantwoordelijkheid. Er is geen toezicht voor kleine kinderen, het is begeleid sport en spel.

Ook aan te raden : spreek met (ouders van) kinderen uit de buurt dagelijks een vast tijdstip af om kinderen met elkaar buiten te laten spelen, bijvoorbeeld busje-trap of verstoppertje. Kinderen lopen door de kou minder snel buiten en zonder vriendjes blijven ze juist minder lang buiten. Een vast buitenspeelmoment kan hier positief aan bijdragen.

Noodopvang

Indien u noodopvang toegezegd en afgenomen heeft in de afgelopen twee weken, kan dit gewoon komende week gecontinueerd worden. Graag wel een mailtje naar Mary Rutter (mary@cbsdegroenehoek.nl), waarin u bevestigt/herhaalt om welke kinderen uit welke groep en om welke dagen het gaat en of het alleen onder schooltijd (8.30-14.00u) of ook VSO of BSO betreft.

Ingang noodopvang

Ophalen en brengen van kinderen naar de noodopvang gebeurde via 2 deuren, wat logistiek niet handig bleek, vooral niet met de kleuters. Vanaf volgende week zullen we daarom ALLEEN de hoofdingang gebruiken voor halen en brengen.

Chromebooks op noodopvang

We hebbben geen reservechromebooks op school, dus daarom nemen kinderen hun devices mee van en naar school in geval van noodopvang. We zien echter dat dit in sommige gevallen in een dun rugzakje of zelfs plastic tasje naar school komt. Wilt u ons helpen de devices te beschermen en de chromebooks in een laptop-beschermhoes stoppen of een handdoek wikkelen om het chromebook heen?

Rust in huis

In het katern Opvoeding & Onderwijs van Trouw van deze week stond een artikel over ‘Hoe krijgen we meer rust en minder irritatie in huis?’ Ik deel het ter inspiratie hier graag met u.

Tot slot

We hebben het er maar mee te doen, deze 2e lockdown. Maar we zijn wel trots hoe we het met elkaar rooien: trots op de leerlingen die keurig hun werk op hun chromebookjes doen en de lessen volgen, trots op u als ouders die alle ballen in de lucht moet houden en de kinderen helpen, trots op het voltallige team die een torenhoge flexibiliteit en betrokkenheid laat zien om het beste voor de leerlingen van de situatie te maken. We houden gewoon vol!

Fijne avond weer!

Hartelijke groet