Nieuwe winterspeurtocht!

Nieuwe winterspeurtocht!

Maandag 25 januari 2021

Beste ouders,

 

Voor deze week kunt u als beweegactiviteit met uw kind(eren) een fotospeurtocht lopen. Het thema van de speurtocht is 'bewegen' en 'winter'. Niet alleen kunnen jullie een frisse neus halen, er zijn nog meer voordelen! Wellicht wilt u er even uit? Misschien dat de kinderen (en u) even beweging nodig hebben? Misschien houdt u met familieleden of kennisen wedstrijden met een stappenteller? Dan is dit hét uitje van de week. In een rondje van 2,5 km met daarbij 25 opdrachten/ quizvragen bent u met de kinderen ongeveer een uurtje aan de wandel. 

Hoe gaat het in zijn werk?

U print het invulformulier uit. Mocht u geen printer hebben, zorgen wij voor het formulier. Bij de ingang met het trappetje staat een tafel. In de lades van de tafel zitten formulieren (zo blijven ze droog). De tafel staat er alleen op momenten dat er iemand in de school aanwezig is. Wilt u de speurtocht komend weekend lopen, haal dan alvast een formulier op deze week. De kinderen schrijven hun naam op het formulier(!). 

Zorg dat u de foto's uit dit bericht paraat heeft (printen kan ook). Laat de kinderen de foto 1 zien en laat hen op zoek gaan naar de plek waar de foto genomen is. Eenmaal aangekomen bij het plaatje, leest u de vraag voor. De antwoorden vullen de kinderen in op het formulier of ze zetten een kruisje als ze de activiteit hebben gedaan. Tenzij anders is aangegeven houdt u altijd rechtdoor aan. Vervolgens laat u foto 2 zien etc. Let op: foto 22 en 23 zijn hetzelfde maar de antwoorden moeten wel worden inegvuld.

Aan het einde van de fotospeurtocht leveren de kinderen het formulier in door hem door de brievenbus te gooien (goed kijken naar de foto's). Wij verzamelen de formulieren en degene die de meeste antwoorden goed heeft, wint. Mochten er meerdere winnaars zijn, dan verloten we de prijs. Volgende week maandag maken we de winnaar bekend. 

Uiteraard vinden we het erg leuk om weer foto's te ontvangen. Heeft u foto's gemaakt tijdens de speurtocht, kunt u die sturen naar de eigen leerkracht. 

Let op: tijdens de speurtocht zult u meerdere malen moeten oversteken. Als uw kind daar nog niet capabel genoeg in is, raden we aan de speurtocht samen te lopen.

Benodigdheden:

- Potlood/ pen

- Mobiele telefoon met foto's uit deze app of geprinte foto's

- Invulformulier

 

Namens het team van De Groene Hoek wens ik u veel plezier!

 

Karolijn van Vliet

 


Terug

Dennendal 141

3142 LC Maassluis

010 5920075

administratie@nullcbsdegroenehoek.nl