Gescheiden ouders met kinderen tussen 4 en 8 jaar?

Maandag 29 maart 2021

Bent u gescheiden, woonachtig in Maassluis en heeft u kinderen in de leeftijd van 4- 8 jaar, die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Dan kunnen wij wellicht iets voor u betekenen!

Voor veel kinderen is de (echt)scheiding van hun ouders een ongewenste ervaring.Daarom bieden wij professionele begeleiding aan voor kinderen uit Maassluis van gescheiden ouders, tussen de leeftijd van 4 t/m 8 jaar tijdens het Stoere Schildpadden en Dappere Dino's programma.

De trainers werken veel met handpop Sam (schildpad) of Rex (dinosaurus). De handpop vertelt de kinderen hoe hij omgaat met de (echt)scheiding van zijn ouders. Elk kind krijgt na afloop een diploma en de groep eindigt met een feestje.

Het programma behandelt de volgende hoofdthema’s:

1. Het kind en zijn of haar gevoelens

2. Leren omgaan met gevoelens en problemen

3. De relatie tussen ouders en kind

4. Hoe ervaart het kind zichzelf en zijn of haar gezin?

Samen met een speciaal opgeleide trainer en een co-trainer oefenen de kinderen de volgende dingen:

• Stap voor stap goede oplossingen vinden voor problemen die ze tegenkomen
  • Leren over gevoelens en problemen te praten
  • Ontdekken dat zij er niet alleen voor staan

Voor welke kinderen is het programma geschikt?

• Het groepsprogramma Stoere Schildpadden is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 4 t/m 6 jaar
  • Het groepsprogramma Dappere Dino’s is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 t/m 8 jaar

Hoe ziet het programma eruit?

• De Schildpadden en Dino’s komen gedurende vier maanden wekelijks bij elkaar, in totaal twaalf keer.
  • Een bijeenkomst duurt 45 minuten.
  • De groep bestaat uit vier tot zes (Schildpadden) of zeven (Dino’s) kinderen.

Kosten?

Aan de trainingen zijn geen kosten verbonden. Het wordt bekostigd uit het, door de gemeente gefinancierde, Enver/E25 project.

Aanmelden?

U kunt aanmelden tot en met woensdag 7 april, via e-mailadres: rmooij@welzijne25.nl . U krijgt daarna een uitnodiging voor een intakegesprek op donderdag 22 april en we starten donderdag 29 april om 16:00uur bij Inblik, De Vloot 208 in Maassluis. Graag in de aanmelding vermelden of het gaat om een aanmelding voor de Stoere Schildpadden (4t/m6jr) of Dappare Dino's (6t/m8jr)

Meer info? https://dapperedino.nl

Voor meer informatie, en/of om een kind aan te melden, kunt u contact opnemen met:

Rani Mooij, WelzijnE25

Trainer Dappere Dino's/Stoere Schildpadden