groep 1/2a, 1/2b, 1/2c en 2/3 in quarantaine - vanaf 13.00u OPHALEN

groep 1/2a, 1/2b, 1/2c en 2/3 in quarantaine - vanaf 13.00u OPHALEN

Dinsdag 30 maart 2021

Beste ouders, verzorgers. 

 

Helaas is een kind uit groep 2/3 positief getest. In afwachting van het testresultaat was de leerling wel naar school gestuurd, en heeft door het hele cohort van de kleuters en groep 2/3 gespeeld. Alle kinderen uit de groepen 1/2 en 2/3 moeten daarom per direct in quarantaine. 

Dit bericht is echter ook bedoeld voor de hele school: het risico op besmetten is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Ik herhaal mijn boodschap van dit weekend en eerder: 

INFORMEER MIJ DIRECT ALS U OF UW KIND GETEST WORDT. EN IS EEN VAN DE GEZINSLEDEN POSITIEF GETEST OP CORONA, BLIJFT HET HELE GEZIN IN QUARANTAINE. Ik weet wat de regels zijn om wel of niet naar school te mogen of heb bij twijfel daarover contact met de GGD. 

 

Cohort 1/2 en 2/3 tot zaterdag 10 april thuis

Aangezien de leerling vandaag op school is geweest, start de 10 dagen quarantaine vandaag. Dat betekent dat zaterdag 10 april de quarantaine voorbij is en maandag 12 april de kinderen uit de groepen 1/2 en 2/3 weer naar school mogen. Na 5 dagen (dus a.s. zondag) kunnen kinderen getest worden. Als ze negatief getest zijn, kan hun quarantaine gestopt worden. 

We hebben geleerd uit de vorige cohort-quarantaine, dat het te onzeker is voor leerkrachten en leerlingen om uit te gaan van 5 dagen, dan testen en terug naar school. De realiteit bleek dat dit onwerkbaar is (pas op dag 6 kunnen testen, dag 7 of 8 telefonisch uitslag - en bij positieve test van de leerkracht wel dan weer niet naar school). Het komt de voortgang van het onderwijs niet ten goede.

Daarom gaan we voor dit cohort over naar online lessen de komende 10 dagen. Kinderen kunnen dan getest worden, maar hoeven dat niet per se (als zij thuis in quarantaine blijven voor de volle 10 dagen). En als leerkrachten positief getest zijn, kunnen we toch het onderwijs continueren. Dit is ook afgestemd met en met goedkeuring van de (oudergeleding) van de IKC-raad. 

Groep 3 leerlingen hebben hun werkspullen en chromebook meegekregen in hun tas. U hoort vanmiddag nog extra informatie over de digitale paasviering voor deze groepen morgen. Neemt u svp een extra tas mee bij het ophalen - het is veel voor de kinderen. 

Wilt u vanaf 13.00u uw kind uit groep 1/2 en 2/3 ophalen? De overige groepen zijn dan klaar met buiten spelen - en zullen in hun klas blijven om mogelijke besmetting te voorkomen. 

Vooralsnog zijn broertjes en zusjes in hogere klassen zonder klachten gewoon welkom op school. 

Ik vind het bijzonder vervelend om deze boodschap zo juist voor het paasweekend te moeten meedelen. Ik had het graag anders gezien - ik hoop dat u dat begrijpt, maar het is helaas niet anders. 

 

 

Met vriendelijke groet

Susan Stolze 

 

 


Terug

Dennendal 141

3142 LC Maassluis

010 5920075

administratie@nullcbsdegroenehoek.nl