Update cohort-quarantaine

Update cohort-quarantaine

Dinsdag 6 april 2021

Beste ouders, verzorgers. 

 

Ondanks dat een deel van u in quarantaine heeft doorgebracht, hoop ik dat u van een fijn paasweekend hebt kunnen genieten. Bijgaand stuur ik u een update tav de cohort-quarantaine. 

Alle teamleden: negatief getest. 

Alle tien teamleden die eveneens in quarantaine moesten, zijn negatief getest. Daarover zijn we erg opgelucht. De online lessen worden vooralsnog dus door de eigen leerkrachten verzorgd. 

Aantal kinderen wel positief getest

In het cohort zijn lang niet alle kinderen getest of zijn nog niet alle uitslagen bekend. Wel is bekend dat er 3 kinderen positief getest zijn, 2 uit groep 2/3 en eentje (een broertje uit 1/2b). Alle leerlingen die nu positief getest zijn, vertonen GEEN klachten. Het kan dus echt voorkomen, dat u denkt dat er niets aan de hand is, maar kinderen toch Corona hebben. Ik herhaal daarom nogmaals mijn boodschap:

Corona is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Om dergelijke cohort-quarantaines zoveel mogelijk te voorkomen, vragen we u zich aan de richtlijnen van het RIVM te houden. Dus 5 dagen quarantaine en met negatieve test weer naar buiten of 10 dagen bij geen test. 

Van ouders die nog wachten op een testresultaat horen we graag nog de uitslag (graag communiceren via leerkracht - alleen bij een positief testresultaat graag direct mij contacten). 

Online lessen

Na de eerste online paasviering, zijn vandaag de online lessen weer gestart. Alleen in 1/2a waren problemen met het digiboard, die na de eerste sessie zijn verholpen. Helaas heeft juf Marjo daardoor niet kunnen controleren of alle kinderen aanwezig waren. Heeft u nog niet kunnen inloggen, kunt u dit dan aangeven in de groepsmail: groep12a@cbsdegroenehoek.nl. Mocht u nog ICT-vragen hebben, dan kunt u die stellen aan ict@cbsdegroenehoek.nl of algemene vragen aan de leerkrachten. 


Noodopvang 

Kinderen die naar de noodopvang mogen, kunnen de deur ol het grote plein gebruiken. S morgens de hoofdingang - kinderen gaan naar het bso likaal. Ophalen bij de kleuterdeur op het grote plein. 

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. 

 

m.vr.gr.

Susan Stolze 

 


Terug

Dennendal 141

3142 LC Maassluis

010 5920075

administratie@nullcbsdegroenehoek.nl