Kunstroof op De Groene Hoek

Maandag 17 mei 2021

Maassluis- Vanmorgen vroeg bleek bijna alle kunst te zijn geroofd bij basisschool de Groene Hoek aan het Dennendal in Maassluis. De directeur van de school kwam vanmorgen niets vermoedend aan op haar school. Het hek waarmee het schoolplein altijd goed afgesloten is, stond wagenwijd open. Niet veel later bleek ook de deur van de hoofdingang van de school te zijn geforceerd. Het ging de inbrekers dit keer niet om de Chromebooks. Er kan door de kinderen vandaag dus gewoon gewerkt worden. Het bleek om een kunstroof te gaan. Alle muren van de school, die midden in een opknapbeurt zit, waren leeg. Gelukkig was de politie snel ter plaatse en is gelijk een onderzoek gestart, vertelde de geschokte directeur van De Groene Hoek. De school die bekend staat om zijn prachtige kunstwerken, gemaakt door de zeer getalenteerde kinderen van deze school, is zeer geraakt door het verlies van de mooie werken. De politie heeft inmiddels de vluchtauto, die de daders gebruikten bij de overval teruggevonden in de buurt van Hoek van Holland strand. Deze bleek eveneens gestolen. Van zowel de daders als de kunstwerken ontbreekt nog elk spoor. De politie heeft na het bestuderen van de camerabeelden ook ouders en leerlingen gevraagd deze beelden goed te bekijken. Mocht u hierop iets herkennen of heeft u iets verdachts gezien tijdens het Hemelvaartweekend rondom de school, wilt u dan contact opnemen met de directie van de school of de plaatselijke politie.

Inmiddels heeft de directie van de Groene Hoek een spoed overleg gehad en is er besloten om de komende weken met elkaar aan een nieuw kunstproject te gaan werken om zo de school weer te voorzien van prachtige kunst.

(Klik om op de linkje om de filmpjes te bekijken)