Vreedzame school blok 5

Vrijdag 28 mei 2021

De afgelopen periode heeft groep 1-2b net als alle groepen blok 5 van de methode De Vreedzame school gedaan.

Blok 5 “We dragen allemaal een steentje bij.”

Les 1 ging over “we doen het samen.”

We hebben toen samen als binnenkomer een mooi gebouw van blokken gemaakt. Iedereen kreeg een blok en op de foto’s kunt u zien hoe mooi iets wordt wanneer je dat samen doet. Daarna hebben we verder gepraat over wat we in de groep allemaal samen doen met elkaar.

Les 2 ging over “ helpende handjes”

In de klas zijn elke dag 2 kinderen de hulpjes van de juf. Aap en tijger hebben ontdekt dat de 2 hulpjes veel mogen helpen op een dag maar dat we eigenlijk de hele dag door allemaal helpen om het in de klas netjes en fijn en georganiseerd te houden.

Les 3 ging over “we helpen elkaar.”

Aap ging puzzelen maar dat lukte niet. Toen ging tijger zich ermee bemoeien. Hij pakte de puzzel af en zei “ kijk zo moet je het doen.” Maar dat is niet helpen!!!!! Dat is je ermee bemoeien! Toen hebben we tijger geleerd hoe je iemand kan helpen. Dat vond aap veel fijner. Ook kwamen we erachter dat we elkaar ook heel vaak helpen. Met aankleden na de gym, met onze jassen dicht doen, met spelen en werken enz. Dit hebben we ook bij de opdracht “zoek iemand die” aan elkaar laten zien. Zie foto.

Les 4 ging over “ we helpen elkaar bij een ruzie.” Dit is een hele belangrijke maar ook een moeilijke. Want we weten allemaal hoe het moet. Maar wanneer er een ruzie ontstaat, is het het moeilijk om dan ook het goede te doen. Daarom besteden we met DVS hier heel veel aandacht aan.

De volgende periode gaan we aan de slag met blok 6: we zijn allemaal anders.