Schoolreisje

Vrijdag 4 juni 2021

Hierbij informeer ik u over de schoolreisjes.

Annuleren schoolreisjes groep 1-7.

Aangezien de schoolreisjes in september 2020 niet door konden gaan, waren ze doorgeschoven naar juni 2021. We hebben echter besloten om dit schooljaar deze schoolreisjes voor groep 1-7 niet door te laten gaan.  Hiervoor zijn twee  belangrijke redenen.

Allereerst zijn er voor de basisscholen nog geen versoepelingen en zijn wij als scholen nog gebonden aan de organisatie in clusters. De clusters overlappen niet met de schoolreisjes per onder-midden-bovenbouw, dus dat is niet te organiseren (groep 2/3 met kleuters mee? Groep 5 zonder 8?). En met zijn allen in de bussen zou ook niet cohort- en corona-proof te regelen zijn.

Belangrijkste reden echter is dat niet alle bestemmingen weer open zijn voor schoolreisjes en dus een van de bestemmingen nog gesloten is voor ons. Dit zou betekenen dat een deel van de kinderen niet op schoolreisje zou kunnen. Dit heeft ons doen besluiten om de schoolreisjes dit jaar te annuleren voor groep 1-7.

Extra schoolreisje 2021-2022

De budgetten vanuit de ouderbijdragen, die we dit schooljaar voor de schoolreisjes gereserveerd hebben, schuiven we door naar volgend schooljaar, zodat alle kinderen naast een ‘gewoon schoolreisje’ begin van het schooljaar, een extra activiteit krijgen in het voorjaar van 2022. Dit zal afgestemd worden met de IKC-raad, maar we denken aan activiteiten als een dagje Amsterdam (bezoek Rijksmuseum / Anne Frank Huis / rondvaartboot), een bezoek aan museum Corpus in Leiden of de dierentuin voor kleuters.

Schoolreis groep 8

Uitzondering is het schoolreisje van groep 8. Voor deze groep leerlingen valt de activiteit niet door te schuiven, want dat zijn zij al van school. Daarbij hebben zij dit jaar al ‘ingeleverd’ op hun kamp (wat niet in de reguliere vorm heeft kunnen plaatsvinden). Ook staat hun schoolreisje pas een maand later op hun laatste schooldag gepland met waarschijnlijk meer versoepelingen – al is groep 8 alleen al 1 cohort en kan ook zonder versoepelingen op schoolreis. Als laatste hebben we  gisteren de bevestiging gekregen van de Efteling, dat ze welkom zijn – iets wat vorig jaar nog geannuleerd werd door de Efteling zelf. Groep 8 gaat dit jaar daarom wel op schoolreis op vrijdag 9 juli.

Alternatieve invulling

Zoals u inmiddels wel van ons gewend bent, zullen we uiteraard een alternatieve invulling voor het schoolreisje bedenken. Dit kan een dagje Avonturis zijn, Geo-caching door Maassluis of een watergevechtendag, maar alles vindt plaats in de buitenlucht en in/rondom Maassluis. De datum en organisatie ligt bij de leerkracht(en) en het kan zijn dat zij vragen om hulp vanuit ouders.

Schoolreisje 2021-2022

Normaal gesproken gaan we de derde week in september op schoolreisje, en voor komend schooljaar zal het schoolreisje ergens in september 2021 plaats vinden- we merken nu al dat het heel druk is, dus exacte datum volgt nog. Dan hopen we weer een ‘normaal’ schoolreisje te hebben voor de groepen 1-7.

Tot slot

We begrijpen dat dit een teleurstelling kan zijn voor de kinderen, maar ook dit is zoals het is. We maken er een leuk alternatief van en we hopen dat volgend jaar alles weer richting het oude normaal is.

De kinderen zijn vandaag door de leerkrachten hierover geïnformeerd. Het helpt als u de kinderen daarin meeneemt in een positieve houding: "Niet alles gaat zoals je zou willen, maar we maken er het beste van! Geniet ervan dat we weer leuke dingen kunnen doen met elkaar."

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wens u een goed weekend.

hartelijke groet,