Verbouwing tbv peuteropvang/bso

Woensdag 6 maart 2019

Beste ouders, verzorgers. 

Bijna een jaar geleden heb ik u geïnformeerd over de op handen zijnde verbouwing op DGH. Deze is vanwege allerhande redenen noodzakelijk. De directe aanleiding was echter de harmonisatiewetgeving, waarin de overheid iedere school verplicht om peuteropvang te verzorgen. Er hebben zich ook al aardig wat broertjes en zusjes ingeschreven voor de nieuwe peuteropvang. 

Voor de meivakantie 2018 stond een aannemer klaar. Ondanks dat hij werkzaam is in het bedrijfsleven conform alle vereisten, bleek deze aannemer niet aan de vereisten van de gemeente te voldoen en bleek het proces niet volgens de procedure van aanbesteding te zijn verlopen. Er kwam vanuit de gemeente geen go. Elke vakantie daarna heeft de verbouwing serieus op de agenda van DGH gestaan, maar om steeds valide redenen ging dit elke keer niet door. 

De meest recente reden is de financiële voorzichtigheid van Un1ek. De loonsverhoging van de leraren van afgelopen jaar is namelijk niet voor 100% gefinancierd vanuit de overheid, en de rest moet door de scholen zelf betaald worden! (Nog meer reden om op vrijdag 15 maart te gaan staken!). Ook het hoger uitpakken van verbouwingskosten van andere Un1ek projecten in het afgelopen jaar spelen daarin mee. 
En vanwege goed financiële beheer zijn grote investeringsprojecten als een verbouwing op De Groene Hoek momenteel niet geoorloofd, Helaas hebben we daardoor vanuit Un1ek te horen gekregen dat de verbouwing voorlopig nog on hold blijft. 

Ik heb heel lang geen bericht willen sturen, omdat de boodschap slechts onzekerheid en onduidelijkheid betrof. Voor nu kan ik in ieder geval met zekerheid zeggen, dat er voor de zomervakantie geen peuteropvang gaat komen in het gebouw van De Groene Hoek. Helaas. 

Uiteraard gaan we op zoek naar alternatieve oplossingen om aan de wetgeving te voldoen, maar ook die zijn niet op korte termijn gerealiseerd. 

Ook de consequenties voor de BSO (die in hetzelfde lokaal als te peuteropvang zouden verblijven) zijn vervelend, want er blijft geen eigen ruimte beschikbaar. Ook daarvoor gaan we andere opties bekijken. 

Maar voor alle peuters die zijn ingeschreven voor de peuteropvang op DGH kan ik niet anders dan adviseren om in te schrijven bij een alternatieve peuteropvang. 

Ik wou dat ik een andere boodschap had kunnen geven, maar ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. 


met vriendelijke groet,


Susan Stolze - van Rijn

directeur CBS De Groene Hoek

Dennendal 141

3142 LC Maassluis

tel: 010-5920075 / 06-54652101

Terug

Dennendal 141

3142 LC Maassluis

010 5920075

administratie@nullcbsdegroenehoek.nl