Toelichting Schoolreisjes

Toelichting Schoolreisjes

Donderdag 12 september 2019

Beste ouders, verzorgers.

 

Er is ons ter ore gekomen dat er onduidelijkheden zijn over de schoolreisjes. Graag nemen wij u mee in het proces omtrent de keuze voor de nieuwe schoolreiscyclus.

Twee jaar geleden is vanuit de OR het verzoek gekomen of de schoolreisjes anders ingericht konden worden. Discussiepunten hierbij waren o.a. afwezigheid van de Efteling als bestemming, groep-8-eindeschooljaars-uitje en de educatieve bestemmingen. In samenspraak met de officiële oudergeleding (de OR en MR) is vorig jaar onze nieuwe schoolreiscyclus ingegaan. Daarbij hebben we een aantal uitgangspunten in acht genomen, waaronder variatie in bestemming, aansluiting op wensen van de kinderen (en hun leeftijd), de schoolvisie en de kosten. Zie hieronder voor de nieuwe cyclus.

Met name de bestemming naar de Speeldernis voor groep 5-7 dit jaar zorgt voor onduidelijkheid. Vooraf hebben we ons beseft dat deze bestemming anders is qua prijs en beleving. Toch hebben we hiervoor gekozen, omdat samen ravotten, ontdekken, hutten, vlotten en dammetjes bouwen en een kampvuur met marshmallows roosteren en popcorn ploppen, ontzettend uitnodigt tot samen spelen. Vele pretparken worden in kleine begeleide groepjes van 4-6 leerlingen bezocht, waardoor er weinig contact is met de hele groep. De Speeldernis is een uitgelezen bestemming waar dit wel kan, net als de Ballenbak voor de kleuters en het eindschoolreisje van groep 8. Zeker in dit individuele, digitale tijdperk willen we kinderen ook hiertoe stimuleren. En gezien de populariteit van bijvoorbeeld huttenbouwkampen, weten we dat dit ook aansprekend is voor deze leeftijd.

De weersvoorspellingen zijn vooralsnog goed. Mocht het onverhoopt toch slecht weer zijn, dan wordt de bestemming geruild met de bestemming die volgend jaar in de cyclus staat.

Ieder jaar worden verschillende bestemmingen bezocht en de totale kosten hiervan zijn gemiddeld 25 euro per kind per jaar. De kosten voor een bus plus pretpark – zeker als er veel ouders als begeleiding meegaan – wegen bovengemiddeld zwaar. Ieder jaar een pretpark bezoeken, zou verhoging van de kosten inhouden – iets wat wij niet willen.

Ik hoop dat alles duidelijk is. Voor meer informatie nodig ik u van harte uit om verdere vragen te stellen tijdens de informatieavond op maandag 23 september. Deze avond zal in het plenaire gedeelte de nieuwe missie, visie en het 4-jaren schoolplan van de Groene Hoek toegelicht worden. 

Namens het team van De Groene Hoek,

Susan Stolze

 

 

Cyclus Bestemmingen Schoolreisje:

Groep ½: Ballenbak (Brielle) en Avonturenboerderij Molenwaard (Alblasserdam)

Groep ¾: Linneaushof (Heemstede) en Plaswijckpark (Rotterdam)

Groep 5-7: Duinrell (Wassenaar), Speeldernis (Rotterdam) , Drievliet (Den Haag)

Groep 8: Efteling (Kaatsheuvel)


Terug

Dennendal 141

3142 LC Maassluis

010 5920075 (tijdelijk no: 06-25.16.96.50)

administratie@nullcbsdegroenehoek.nl