Kinderboekenweek 2019

Zondag 13 oktober 2019

Na een geslaagde opening van de Kinderboekenweek in de kuil. Waarbij 3 juffen op reis wilden gaan naar Amerika, bleek dat de meester toch de beste keus had gemaakt. Hij durfde niet te vliegen en bleef thuis maar ging wel op reis. Zelfs naar de Noordpool!! Maar hoe dan? Op reis in een boek, natuurlijk! Helaas werd door het slechte weer de vlucht naar Amerika gecanceld. Tja, toen zat er voor de juffen ook niks anders op dan een boek te pakken.                        In alle groepen is tijdens de Kinderboekenweek volop over het thema ‘Reis mee’ gewerkt. Er zijn vervoersmiddelen gemaakt, er is veel gelezen, er was een boekenmarkt georganiseerd door het Keizerrijk en de OR,  bij de groep 1 t/m 4 is Michelle Hollaar schrijfster van het boek “ het humeur van de bus” op bezoek geweest. Dat was erg leuk en wat een mooi boek over emoties. Vrijdagmiddag hebben we de Kinderboekenweek afgesloten met een voorleeswedstrijd voor de midden- en bovenbouw. Levy Roelofsen uit groep 5a is de winnaar van de middenbouw en Freek Warbout uit groep 7 is de winnaar van de bovenbouw. Freek mag de Groene Hoek gaan vertegenwoordigen op de lokale voorleeswedstrijd, waarbij hij het opneemt tegen de voorleeskampioenen van andere scholen uit de buurt.                                                                      Bij de onderbouw werd de Kinderboekenweek afgesloten met een voorleesmiddag door ouders en grootouders. Wat was dat gezellig en leuk! De kleuters reizen zelfs nog even door. Op vrijdag 18 oktober gaat de kuil van groep 1/2c ook over dit leuke thema en zal te zien zijn dat ze geïnspireerd zijn door het boek “Het humeur van de bus”.