Opstekerweek

Woensdag 19 februari 2020

Beste ouders/verzorgers,

Zondag 1 maart is het nationale complimentendag.

Op de Groene Hoek is het van 2 t/m 6 maart Opstekerweek!

In alle klassen wordt aandacht besteed aan complimenten geven en krijgen, want ook ontvangen blijkt soms lastiger dan je zou denken.

Waarom zou je complimenten geven?

Complimenteren zorgt ervoor dat een kind wordt gezien en dat het gewenste gedrag wordt erkend. Complimenten zorgen bij de ontvanger voor een goed gevoel. Als je regelmatig een welgemeend compliment ontvangt, ga je bovendien veiliger voelen bij de ander.

Complimenten kun je geven over wat iemand kan, wat iemand heeft, hoe iemand is, hoe iemand eruit ziet. Een positieve reactie op ‘hoe je bent’ is het meest waardevol.

We leren de kinderen hoe je een compliment geeft en krijgt.

We hopen dat de Opstekerweek een succes wordt en natuurlijk dat het niet bij deze ene week blijft. Het zou mooi zijn als de positieve effecten ervan nog lang zullen doorwerken in de klas en wie weet ook thuis.

Misschien kunt u er eens naar vragen, of natuurlijk zelf complimenten uitdelen.

Het team van de Groene Hoek