PERSCONFERENTIE AANVULLENDE MAATREGELEN CORONA VIRUS

PERSCONFERENTIE AANVULLENDE MAATREGELEN CORONA VIRUS

Donderdag 12 maart 2020

Beste ouders, verzorgers.

Zojuist is op de persconferentie met o.a. premier Rutte aangekondigd dat er geen reden is om de basisscholen te sluiten. Jongeren lopen het minste risico. Het sluiten van de scholen zou te grote maatschappelijke gevolgen hebben. Ouders, waaronder ouders die werken in de zorg, bij de politie of brandweer, zouden thuis moeten blijven. Er is begrip voor de zorgen, maar het sluiten van de scholen draagt weinig bij aan de bestrijding van het virus en de effecten zijn te groot. 

Wel worden alle evenementen met meer dan 100 personen afgelast. Wij hebben daarom ook besloten om alle geplande Kuilen in de periode tot 31 maart afgelast worden. De kuil van groep 3 morgen vindt dus geen doorgang. 

Zodra ik meer informatie heb over de geplande schoolsporttoernooien in deze periode, informeer ik u daarover, maar de kans is groot dat deze ook worden afgelast. Ook geplande excursies en gastlessen zullen wij per activiteit beoordelen of deze doorgang kunnen hebben of niet. Daarbij blijven de richtlijnen van het RIVM leidend.

Tevens is het advies om preventief thuis te blijven bij verkoudhoud, keelpijn, hoofdpijn en/of koorts. Dit geldt uiteraard voor uw kind(eren), maar is ook van toepassing voor de leerkrachten. Het kan dus voorkomen dat we moeten besluiten om een groep naar huis te sturen ivm afwezigheid en geen vervanging van een leerkracht. Wij hopen hierbij op uw begrip.  

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd. 

m.vr.gr.

Susan Stolze


Terug

Dennendal 141

3142 LC Maassluis

010 5920075 (tijdelijk no: 06-25.16.96.50)

administratie@nullcbsdegroenehoek.nl