Corona - hoe nu verder?

Vrijdag 13 maart 2020

Beste ouders, verzorgers 

De een zal er meer van hebben gemerkt dan de ander, maar de maatschappelijke onrust over de besmetting met Corona is explosief gestegen. Er zijn veel kinderen niet aanwezig geweest op school uit angst besmet te worden. Ik wil u in ieder geval bedanken voor uw begrip, meewerkende houding en bemoedigende woorden vandaag. 

Voor vandaag is -op 1 groep na - alles doorgegaan voor opvang en onderwijs. We zullen volgende week een nieuwe fase ingaan. Namelijk:


  1. Opvang en onderwijslocaties worden gesloten door de overheid of

  2. Opvang en onderwijslocaties blijven open of 
3. Onderwijs blijft alleen open voor kinderen van zorgverleners. 

De beslissing welk scenario het gaat worden kan vandaag, morgen, volgende week of nooit genomen worden door de overheid. Dat is dus afwachten.

Ondertussen moeten we ons wel voorbereiden. Er worden richtlijnen opgesteld voor alle locaties van UN1EK hoe te handelen. Ik kan nog niet te veel vooruit lopen op de inhoud hiervan, maar daarin zullen we creatief (moeten) zijn. We zullen per dag moeten bekijken hoeveel personeel we beschikbaar hebben en hoe we omgaan met dit beschikbare personeel.

We zullen er met elkaar het beste van moeten maken en vooral de druk er niet opzetten. Wat niet kan kan gewoonweg niet. Ik zal zelf flexibel zijn en verwacht dit ook van personeel en ouders.  

Ik wil u vragen communicatie zoveel mogelijk via mij te laten lopen. Andersom zal ik ook zoveel mogelijk rechtstreeks met u communiceren via de schoolpraatapp. 

En zoals neerlands bekendste filosoof J. Cruyff al zei; “ieder nadeel hep zijn voordeel”: met het afzeggen van alle vertier kunnen we vanavond allemaal naar ‘onze Ilyza’ uit groep 8 kijken, die mee doet aan de blind auditions bij The Voice Kids (start zo om 20.30u op RTL4). Waar de Kuil al niet goed voor is!! 

Ik wens u vooralsnog een rustig weekend en ik hou u op de hoogte. 

Met vriendelijke groet, 

Susan Stolze


Terug

Dennendal 141

3142 LC Maassluis

010 5920075 (tijdelijk no: 06-25.16.96.50)

administratie@nullcbsdegroenehoek.nl