Update Thuis-onderwijs

Donderdag 26 maart 2020

De eerste onwennigheid is eraf, de meeste kinderen en ouders hebben een ritme gevonden, zowel in de nieuwe thuissituatie van werken en leren met het hele gezin, als in het begeleiden van thuisonderwijs.

Feedback Thuisonderwijs

In navolging van de richtlijnen van de overheid, streven we naar circa 2 uur thuisonderwijs per dag. We realiseren dat dat echter voor het ene gezin een grotere uitdaging is dan voor het andere. We doen ons best om u te ondersteunen, maar daarin zijn we beperkt - vooral qua communicatie. We zien u simpelweg niet! Het babbeltje aan de deur en op het plein blijkt echt heel makkelijk om even van gedachten te wisselen!

Vandaar dat we u vragen een kleine enquête in te vullen over het thuisonderwijs (max 5 minuten). Dit is voor ons bedoeld om te beoordelen of we (per groep) iets moeten bijstellen. Ook suggesties en tips zijn van harte welkom in deze enquête.

Indien u uiterlijk morgen eind van de dag de enquête ingevuld wilt hebben, kunnen de leerkrachten dit hopelijk nog meenemen in de nieuwe weektaken.

ZuluConnect

Op zich zijn we tevreden over de mogelijkheden die ons nieuwe digitale platform ZuluConnect ons biedt voor het sturen en monitoren van thuisonderwijs. Helaas heeft de leverancier met enorme piekbelasting te maken! De leverancier vraagt hiervoor uw geduld (en die van ons). Zij werken met man en macht om dit op korte termijn te verhelpen.

Morgen ontvangen ook alle kleuters hun eigen inlogcode van ZuluConnect. In de loop van volgende week – hopelijk maandag - verschijnen dan ook taakjes voor de kleuters. Helaas is onze kleuterbezetting op dit moment het meest onderbezet, dus daarin doen we wat we kunnen. Dank voor u begrip hiervoor.

Als laatste wil ik benadrukken dat we vooral hopen dat u in goede gezondheid blijft en dat u het met uw gezin thuis onder de gegeven omstandigheden goed maakt. Het welbevinden van u en de kinderen staat in deze tijden echt voorop!

Ik wens u nog een fijne dag,

Namens het team van DGH