Update Corona- informatie

Vrijdag 27 maart 2020

Beste ouders, verzorgers

Eind van de tweede Corona-sluitingsweek is in zicht – hoewel de betekenis van weekend toch wel anders is als je al de hele week met elkaar thuis bent. Als het mooie weer voorlopig maar aanhoudt, dat maakt de wereld een stukje mooier!

Terugkoppeling enquête thuiswerken.

Allereerst dank voor het invullen van de enquête over thuiswerken. Het gaf ons een redelijk beeld over het schoolonderwijs. Overall sprak er veel waardering uit van u aan het voltallige team van DGH. Dat sterkt ons dat we op de goede weg zijn. Hartelijk dank daarvoor! We doen ons best en het is fijn als u dat waardeert.

Per groep wordt bekeken of er iets aangepast kan worden om het beter te stroomlijnen, beter aan te laten passen op (gemiddeld!) 2 uur thuisonderwijs en op de thuissituatie.

Komende week zullen we proberen vaker contact te hebben met de kinderen, wat makkelijker wordt met video bellen per groep. De groepen 3 t/m 8 hebben deze optie via MS Teams in ZuluConnect verwerkt, dus vanaf deze week kunnen zij hier ook mee gaan werken. De leerkracht neemt hierin het initiatief en de een zal hier weer sneller mee zijn dan de ander. Dit heeft alles te maken met bezetting en uitval en wat daarin soms per groep prioriteit krijgt. Uw begrip hiervoor.

Ook zullen we proberen de weektaken eerder aan te leveren. Vorige week hebben we afgesproken dat op maandag om 9.00u de weektaken per groep aangeleverd zouden worden. Dit zullen we proberen te vervroegen, zodat het eventuele printwerk en door bespreken van de weektaak van kinderen niet samen hoeft te vallen met de start van een werkweek voor ouders op maandag 9.00u.

Vandaag volgen de inlogcodes voor de kleuters voor ZuluConnect. Zij kunnen er in de loop van maandag mee van start gaan. Mochten daar vragen zijn, dan kunt u die stellen via ICT@cbsdegroenehoek.nl. Dagelijks tussen 10-12u worden de vragen beantwoord.

Volgende week zal opnieuw de kleine ouder enquête gehouden worden, zodat we steeds ons onderwijs op afstand stapje voor stapje kunnen verbeteren.

En de waardering die wij van u ontvingen is wederzijds: we zien dat u als ouders erg betrokken bent en heel veel moeite doet om het thuiswerk van uw kind(eren) te ondersteunen.  Onze dank is groot daarvoor!

Klanttevredenheidsonderzoek

Vanuit de overheid moeten wij 2jaarlijks onze ouders vragen wat hun mening is over het onderwijs en de opvang die wij bieden. Dit jaar wordt dat met alle Maassluise Un1ek-scholen gezamenlijk georganiseerd. Deze enquête stond al in de planning en hebben we besloten om door te laten gaan.

In de bijlage vindt u tevens een uitleg over de enquête die binnenkort volgt. Wel betreft het uw mening over de afgelopen 2 jaar. Lees hier meer over het onderzoek.

Bag2School

A.s. maandag zal in de ochtend de opslagcontainer open gezet worden voor kledingzakken voor Bag2School. Wie wil, kan dan zelf de kledingtassen hier achterlaten. Kleding mag in gewone vuilniszakken of plastic zakken, als het maar droog en heel is. Uiteraard graag zelf de afstandsregels van 1,5m in acht nemen, mochten er meerderen tegelijk gebruik van willen maken.

Rest mij u nog een fijn weekend te wensen. Geniet, ontspan en laad lekker op voor een nieuwe werkweek! En vooral: geniet van elkaar. Bij vragen horen wij het graag!

Namens het team van DGH