Nieuwe schoolweek!

Zondag 5 april 2020

Beste ouders, verzorgers

Hopelijk heeft u genoten van het lekkere weer, heeft u kunnen schoonmaken, klussen, tuinieren, opruimen, spelletjes spelen en/of luieren met uw gezin. En hopelijk bent u daarbij gezond van lijf en leden.

Helaas is ook binnen DGH een eerste familielid (oma) als gevolg van Corona overleden, dus het virus komt steeds dichterbij. Uiteraard zijn wij in gedachten bij de familie en wensen hen heel veel sterkte.

Wel vraag ik u om mij op de hoogte te houden indien er sprake is van besmetting in uw directe kring. Mocht dit aan de hand zijn, dan is dat een hele vervelende situatie voor u en uw gezin, dus wellicht denkt u niet automatisch aan het informeren van school – en dat begrijp ik volledig. Echter in verband met besmettingsgevaar en de gezondheid van teamleden en andere kinderen, verzoek ik  u wel om persoonlijk met mij contact op te nemen, telefonisch  (06-54652101) of per mail (directie@cbsdegroenehoek). In contact blijven met elkaar is in deze tijden noodzakelijk en de basis om de realiteit het hoofd te bieden. Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking hiervoor!

Enquete Thuisonderwijs II

Op basis van de eerste enquête bleek dat we op de goede weg waren. We hebben veel positieve reacties gehad en we scoorden op nagenoeg alle onderdelen ver boven gemiddeld. Hartelijk dank daarvoor – maar ook voor uzelf! U maakt het thuiswerken mede mogelijk, dus samen hebben we blijkbaar een goede modus gevonden om thuis les te geven.

We hebben wel per groep bekeken of het aanbod wijzigingen behoefde. Let wel: deze enquête is anoniem en gaf ons richting op groepsniveau. Heeft u individuele vragen over uw kind(eren), richt u zich dan specifiek tot de leerkracht via de groepsmail-adressen. En in elke groep zijn en blijven er kinderen die snel klaar zijn en kinderen die meer tijd nodig hebben. Dat is niet erg en in het reguliere onderwijs is daar ook ruimte voor. Ook dat kunt u aangeven aan de leerkracht in een van de contactmomenten deze week. We streven naar 1x per week contact met de leerlingen.

Op basis van deze tweede enquête hopen we te kunnen zien hoe ons thuisonderwijs zich verder heeft ontwikkeld. Daarbij stellen we ook vragen over (wensen mbt) de komende weken qua thuisonderwijs, vakantie en noodopvang. U mag per kind desgewenst een aparte enquête invullen.

Hopelijk lukt het u om uiterlijk maandagavond 6 april a.s. een reactie te geven.

Paasweekend

Komend weekend is het Pasen. In een schoolpraat-appje van vrijdag vindt u desgewenst een link naar het online platform waar het Paasverhaal en een online paasviering te vinden zijn.

Bag2School

Mocht u na dit weekend weer kleding kwijt willen, u kunt zich bij Annie of bij mij melden, dan doen we de opslagcontainer open voor de kleding. Na de meivakantie zal de kleding worden opgehaald.

ALLEEN VOOR IPHONE-gebruikers: Update Schoolpraat-app.

Er is een update voor de schoolpraat-app voor alleen Iphone-gebruikers. Dit heeft alles te maken met een bug in de Apple-software. Heeft u een I-phone, wilt u dan svp de schoolpraat-app van DGH verwijderen en opnieuw downloaden uit de app-store. Het wachtwoord dat u dan voor het aanmelden van de groep(en) dient in te vullen, is: nieuws plus de groep, zonder hoofdletters, streepjes, puntjes etc. Dus aanmelden groep 1/2a is mbv wachtwoord nieuws1/2a, aanmelden groep 3 is nieuws3, aanmelden groep 8b is nieuws8b,  etc.

Fijne werkweek weer!

Namens het team wens ik u hierbij een fijne werkweek en schoolweek. Komende week blijft het prachtig weer, dus hopelijk heeft u gelegenheid hier volop van te genieten.

Met warme groet