Fijne Paasdagen : laatste update!

Fijne Paasdagen : laatste update!

Donderdag 9 april 2020

Beste ouders, verzorgers.

 

Met het Paasweekend voor de deur, stuur ik u hierbij weer een algemene update.

 

Terugkoppeling ouder-enquête thuisonderwijs:

Wederom dank voor de grote respons op de enquête over thuisonderwijs. Opnieuw blijkt uw grote waardering voor wat we met elkaar vorm geven: de gemiddelde score voor ons onderwijs is een 8,5! Dank u wel daarvoor!

Meer in detail: het blijkt dat we per groep beter het aanbod beter hebben kunnen afstemmen op de gewenste 2 uur per dag. Er zullen altijd kinderen zijn die meer tijd nodig hebben en die sneller klaar zijn. Geen probleem, maar de overgrote meerderheid geeft aan circa 2u per dag werk te hebben.

Daarbij is geen behoefte aan meer werk. Niet in zijn algemeenheid en al helemaal niet tijdens ‘vrije dagen’. Een overweldigende meerderheid wil graag tijdens de paasdagen en tijdens de vakantie rust. Dus houden we ook echt vakantie.

Instructies worden nog ook beter gewaardeerd, wat komt door het verbeterde gebruik van techniek als filmpjes en videobellen. Wel blijft ICT het meest voor stress te zorgen, deels door de slechte bereikbaarheid van de sites als ZuluConnect, Gynzy, Scula en Junior Einstein zelf. En deels doordat devices thuis gedeeld moeten worden en dus lastig bruikbaar zijn. Beiden kunnen we helaas niet voor u oplossen. Wel zullen we proberen de hoeveelheid mailcontact te beperken en alle communicatie zoveel mogelijk via ZuluConnect te laten verlopen. Dan heeft u alle info op 1 plaats. Dit kan echter niet altijd. 

Algemene informatie vanuit directie blijft via de Schoolpraat-app verlopen.

 

Extra aanbod:

Voor ouders die wel behoefte hebben aan meer aanbod:

1. Onderstaande link betreffen gratis thuiswerklessen van de Techniektorens, de Pittige Plus toren en het Kunstkabinet. Deze methoden hebben we ook op school – vooral onze voormalige handwerkjuf Yvonne gebruikte deze regelmatig. Het biedt een schat aan educatieve, maar zeer leuke thuiswerklessen. https://creativekidsconcepts.com/thuiswerklessen

2. Daarbij is de gewone bibliotheek gesloten, maar is de online bieb geopend en gratis online beschikbaar voor 100 kinderboeken. Bekijk de flyer en/of kijk op: https://www.jeugdbibliotheek.nl/thuisbieb.html Juist kinderen extra en lekker rustig laten lezen is van harte aan te bevelen. 

3. In deze bijlage vindt u ook een lego challenge, waarbij kinderen iedere dag iets anders kunnen bouwen – maar naar eigen inzicht, creativiteit en eigen niveau. Ook heel leuk om te doen.

4. En voor wie kinderen niet achter een game maar ervoor wil krijgen: via deze site kunnen kinderen gratis en spelenderwijs leren programmeren (vanaf ca 8 jaar): https://online-learning.tudelft.nl/courses/scratch-programmeren-voor-kinderen.

 

Paasdienst via Trefwoord

De tegel van Trefwoord in ZuluConnect bleek vanochtend tijdens de Kinder-Paasdienst niet goed te werken. We hebben het aangepast, u kunt via de tegel nog het hele weekend de landelijke Paasviering zien.

 

Noodopvang

Gelukkig loopt de noodopvang op DGH soepel. Wel zien we een toename in het aantal leerlingen dat er gebruik van maakt. Dit heeft enerzijds te maken met de toename van vitale beroepen, omdat nu bijvoorbeeld de tuinbouw als vitale sector meer werknemers nodig gaat krijgen. Daarbij is ‘nood’ ook vanuit de overheid ruimer gedefinieerd, en worden bijv. kinderen via het Wijkteam aangemeld voor noodopvang. Gelukkig houden we de bezetting op orde en kunnen alle kinderen tot nu toe geplaatst worden indien ouders van vitale beroepen in nood zijn voor de opvang van hun kinderen.

Wel is nog steeds onduidelijk wat er met de meivakantie gebeurt: normaal gesproken is school dicht en kan een gezin vakantieopvang bij de BSO inkopen. Dit wordt dan verzorgd door pedagogisch medewerkers van de BSO.

Noodopvang wordt officieel verzorgd door school, terwijl opvang op last van de overheid officieel gesloten is. Bij DGH opereren we gelukkig als 1 team, en wordt de noodopvang in de ochtend door PM-ers opgevangen en in de middag door leerkrachten. Voor de meivakantie staat echter vakantie voor leerkrachten in de CAO. De vraag ligt bij de regering hoe om te gaan met de (nood)opvang. Helaas is hier nog geen uitsluitsel over. De enquête gaf ons duidelijkheid dat er waarschijnlijk niet veel noodopvang nodig zal zijn, maar of dat doorgaat hoop ik volgende week te kunnen berichten.

 

Koningsspelen

Geïnspireerd en gemotiveerd door de vele leuke filmpjes en reacties van de kinderen op de Cito Gym 1 april grap, zijn we toch over gegaan om de Koningsspelen op afstand te organiseren. En wel digitaal!

Op de dag zelf - dus volgende week vrijdag 17 april - zullen tussen 9.00 en 12.00 uur filmpjes gestuurd worden. Via Schoolpraat en (nog leuker!) via een tijdelijk en besloten Instagram-account waarop we die ochtend live foto’s en filmpjes met elkaar delen. Dus volg ons op Insta: koningsspelen_groenehoek (we gaan echt met onze tijd mee!)

Er zijn prijzen te winnen voor Prestatie, Sportiviteit en Outfit. 

Geen insta-account? Begrijpelijk. Foto’s kunnen toegestuurd worden aan Koningsspelen@cbsdegroenehoek.nl. De week erna zal opnieuw een compilatie gemaakt worden. Dit betekent echter geen interactieve deelname aan de dag. Dit kan Helaas namelijk niet via Schoolpraat. 

Let wel: Insturen (via mail of instagram) betekent toestemming geven om alle beeldmateriaal aan iedereen te tonen in de Schoolpraat-app. 

Uiteraard is deze dag ‘vrijwillig’. Deelname is niet verplicht, wel leuk, want we bewegen samen - op afstand!  Zo vieren we (hopelijk) de Koningsspelen volgende week toch nog samen. Doen jullie mee?


Fijne Paasdagen

Het wordt waarschijnlijk de meest rustige paasdagen die u in jaren heeft gehad of in jaren zult hebben, maar toch: geniet van elkaar, ga eieren zoeken, doe een wedstrijdje eieren verven, doe de eitje-tik-wedstrijd met uw gezin (eitje tik, rikketikketik, eitje groot, eitje klein, wie zal hier de winnaar zijn? 3-2-1 …), lees of luister naar het Paasverhaal, lees rustig een boek, vermijd het tuincentrum, ga gewoon onkruid wieden, eet overheerlijke asperges met de nieuwste aardappeltjes, drink er een heerlijk glas witte wijn bij, drink sowieso een lekker glas fris of een rose in het zonnetje ..... maar vooral: geniet van elkaar!

 

Namens het team van De Groene Hoek

Fijne paasdagen

Susan Stolze


Terug

Dennendal 141

3142 LC Maassluis

010 5920075 (tijdelijk no: 06-25.16.96.50)

administratie@nullcbsdegroenehoek.nl