Update Corona 16 april 2020

Update Corona 16 april 2020

Donderdag 16 april 2020

Beste ouders, verzorgers.

 

Met het overheerlijke paasweekend nog vers in het geheugen, gaan we op naar de meivakantie – en daarna?! We horen het komende week…                                Maar eerst nog de Koningsspelen!

 

Koningsspelen

Met dank aan een supergemotiveerde gymjuf en haar creatieve rechterhand ‘Leeuw’, gaan we morgen op afstand lekker sporten! Er zijn ontzettend veel aanmeldingen op ons besloten insta-account, dus dat wordt leuk. Uiteraard dingen ook inzendingen via de mail mee voor de prijzen, maar dan kunnen we alleen niet van elkaars filmpjes genieten! Aanmelden via Insta kan ook nog steeds: koningsspelen_groenehoek. Of dus filmpjes mailen via: koningsspelen@cbsdegroenehoek.nl. De filmpjes met challenges worden morgen zowel via Insta als via de Schoolpraat app gedeeld.

Er zijn 3 prijzen per leeftijdsgroep te winnen, en wel voor outfit, sportiviteit en prestatie, voor de groepen 1-3 en voor de groepen 4-8. Morgen begin van de middag worden de winnaars bekend gemaakt en persoonlijk –uiteraard op gepaste afstand – komen we de prijzen thuis uitreiken. Bij voldoende animo volgt wellicht een troostprijs voor de best participerende ouder :) !

Bijgaand het laatste motivatiefilmpje voor morgenochtend als warming-up. U kunt alvast een bal, vuilnisbak, papier, tape, stoepkrijt, lege fles en wc rollen klaarzetten!

We wensen iedereen veel (beweeg)plezier!!

 

Vakantieplanning 2020-21

Veel vakanties en vliegtickets zijn in de afgelopen weken geannuleerd, zeker voor deze meivakantie. Indien u de geannuleerde vakantie of vlucht door wilt of moet plannen voor volgend jaar, dan vindt u hier de vakantieplanning van Un1ek voor schooljaar 20-21.

 

Volgende week en dan?

Net als u en net als heel Nederland zijn we heel benieuwd wat de regering a.s. dinsdagavond 21 april tijdens de persconferentie van 19.00u gaat vertellen over de huidige Corona-maatregelen. Kortgezegd zijn er 3 opties:

  1. De intelligente lock-down blijft nog gehandhaafd: de scholen blijven nog dicht en thuisonderwijs wordt na de meivakantie op de huidige manier gecontinueerd.
  2. De lock-down wordt deels opgeheven en o.a. scholen krijgen (deels) de bevoegdheid om weer fysiek op school les te geven.
  3. De lock-down wordt compleet opgeheven en na de meivakantie starten we weer op de ‘oude’ manier van lesgeven op school.

Optie 1 hebben we inmiddels in de vingers, en kunnen we verder continueren na de meivakantie.

Optie 3 hebben we ook al jaren in de vingers, en ook daar kunnen we relatief snel naar terug – met de nodige voordelen die we inmiddels in huis hebben gehaald op ICT gebied. Of we rücksichtslos terug gaan naar volle klaslokalen met soms wel 30 leerlingen, is echter maar de vraag.

Als we de maatregelen in ons omringende landen in ogenschouw nemen, is optie 2 de meest voor de hand liggende optie: deels scholen open. Belangrijkste vraag daarbij is: hoe blijft de gezondheid van kinderen EN teamleden gewaarborgd? En dat zal alles te maken hebben met de nieuwe 1,5 meter afstandsmaatschappij, die we ook in school moeten gaan toepassen. Dat betekent ook dat we moeten nadenken over het (gefaseerd) wegbrengen en ophalen van kinderen op het schoolplein (aanpassen schooltijden?), maar ook hoeveel kinderen er verantwoord in een klaslokaal kunnen, hoe 1,5 meter afstand met buitenspelen wordt gehandhaafd? Is gesplitst in kleine groepjes lesgeven hierop een antwoord?.

Bij geheel of gedeeltelijke heropening is echter een belangrijke vraag: hoe krijgen we bezetting rond? Tot nu toe heeft u er niet veel van gemerkt, omdat alle zieken en preventief thuis-werkende teamleden er alles op alles aan hebben gedaan om het onderwijs vorm te geven. Er zijn echter ook een serieus aantal personeelsleden die vanwege een risicoprofiel thuiswerken, die ziek zijn of met lichte klachten thuiszitten. We hebben afgelopen periode soms met slechts 65-70% van de bezetting het onderwijs op afstand draaiende gehouden. Bij heropening is de vraag vooral voor teamleden: Wie kan en mag weer in school om les te geven en krijgen we daarmee de groepen voor 100% bezet? De veiligheid en gezondheid van de teamleden en uw kinderen staat hierbij voorop. Deels thuisonderwijs en deels onderwijs op school kan in allerlei variaties een serieuze optie worden.

Ik deel deze vragen al met u, omdat we na dinsdagavond wellicht slechts 3 dagen de tijd krijgen om alles weer opnieuw te herorganiseren. Wij zijn al verschillende opties aan het uitwerken, en ik garandeer u dat we weer heel hard aan de slag gaan om het zo goed mogelijk te regelen. Maar ook daarin geldt opnieuw: we doen wat de regering als richtlijn gaat meegeven en dat doen we als team. Maar daarin hebben we ook uw medewerking en flexibiliteit weer nodig. Alvast dank voor uw begrip hiervoor voor de beslissingen die we moeten gaan nemen.

A.s. woensdagochtend hebben we meteen teamoverleg om thuisonderwijs na de meivakantie te gaan organiseren. Er is om die reden die dag geen videobellen met de leerlingen. Vragen kunnen worden gemaild en zullen een dag later worden opgepakt. Dank alvast voor uw begrip hiervoor. U ontvangt in de loop van de woensdag een update van mij over hoe verder.

 

Noodopvang: aanmelden bij mij

De noodopvang in de meivakantie is ook nog steeds niet goed vanuit de overheid gedefinieerd, dus ook daarin wachten we nog af. Het zal dus zeker een uitdaging worden om dit georganiseerd te krijgen. Gelukkig hebben we een gemotiveerd team van Pedagogisch Medewerkers die extra zouden willen werken. Dat betekent echter dat de opvang extra kosten gaat draaien, terwijl hier nog geen toezegging van inkomsten vanuit de overheid tegenover staan. En eigenlijk is de opvang op dit moment zelfs nog op last van diezelfde regering gesloten. Opnieuw een mooie puzzel dus. 

Graag hoor ik van iedereen die nu kinderen in de noodopvang hebben, of dit ook in de vakantie nodig is, voor hoeveel kinderen en welke dagen precies (data). Houdt u er rekening mee dat voor het definitieve toezeggen van vakantie-noodopvang Un1ek wel van beide ouders een werkgeversverklaring zal vragen en dat beide ouders geen andere mogelijkheid hebben voor opvang. Er vindt geen onderwijs plaats tijdens deze weken en helaas is het (saai) dagelijks verblijven in en rond het schoolgebouw. Uitjes zijn al helemaal niet bekostigd en ivm besmettingsgevaar onwenselijk om te bezoeken (mochten ze al open zijn). Ook kan het samenvoegen van noodopvang met andere Un1ek-locaties het geval zijn, en dus dat noodopvang niet op DGH plaatsvindt maar elders. 

Graag hoor ik zsm per mail om welke dagen noodopvang en voor welke kinderen het zou gaan (directie@cbsdegroenehoek.nl).

 

Fijn en zonnig weekend gewenst!

Na een sportieve prestatie morgen hoop ik dat we weer zo’n zonovergoten weekend krijgen. Dan kunnen we in ieder geval lekker buiten spelen, zitten, en vitamine Z opdoen! Goed weekend alvast!

 

Hartelijke groet

Susan Stolze

 

 


Terug

Dennendal 141

3142 LC Maassluis

010 5920075 (tijdelijk no: 06-25.16.96.50)

administratie@nullcbsdegroenehoek.nl