Buurtgezinnen

Buurtgezinnen

Woensdag 13 oktober 2021

Beste ouders/verzorgers,

Hieronder informatie over Buurtgezinnen.

Inmiddels is Buurtgezinnen alweer anderhalf jaar actief als nieuwe speler in het sociale domein in Maassluis. Buurtgezinnen is een stichting die in opdracht van de gemeente Maassluis werkt en onze contact persoon is Els van der Plank (Cluster Stad Beleidsmedewerker Samenleving).

Buurtgezinnen organiseert ondersteuning voor vraaggezinnen. Gezinnen die overbelast zijn (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan gezinnen in de buurt die ondersteuning willen geven (steungezinnen). Buurtgezinnen wil er vroeg bij zijn en voorkomen dat het in gezinnen van kwaad tot erger wordt. Wij vinden het daarom belangrijk dat zowel vraaggezinnen als steungezinnen ons weten te vinden. 

Vorig jaar hebben we Buurtgezinnen onder de aandacht gebracht.

Er zijn veel gezinnen die het zwaar hebben. Er moeten veel ballen in de lucht worden gehouden en soms dreigt er overbelasting. Misschien ook wel bij gezinnen op jullie school. Geef gerust bij deze gezinnen aan dat zij een beroep kunnen doen op Buurtgezinnen voor gratis ondersteuning.  Wij gaan dan op zoek naar een fijn en passend steungezin voor langere tijd. Op dit moment hebben wij gezinnen klaar staan die een gezin kunnen helpen.

Klik hier voor de digitale folder.

Mocht u nog vragen hebben? Neem gerust contact op via email lonneke@buurtgezinnen.nl of telefonisch 06 416 915 26

 Alvast bedankt voor uw medewerking!

 Met vriendelijke groet,

Lonneke van der Wildt

 


Terug

Dennendal 141

3142 LC Maassluis

010 5920075

administratie@nullcbsdegroenehoek.nl