Aanscherping Corona-maatregelen

Aanscherping Corona-maatregelen

Donderdag 25 november 2021

Beste ouders, verzorgers. 

 

Door de oplopende besmettingen is er veel onrust ontstaan over de eventuele aanvullende maatregelen die de overheid gaat afkondigen. Ik zit nog te wachten op communicatie vanuit Un1ek, maar alvast een eerste bericht: 

 

Verscherpte maatregelen op DGH

 

Onderwijs

Op DGH hanteren we weer de oude maatregelen; extra handen wassen, 1,5m afstand tussen volwassenen, hoesten en niezen in de elleboog en goed ventileren. Trek uw kinderen ook extra warme kleren aan, het is op DGH best fris.  

Helaas mag u als ouder niet meer het gebouw in, "tenzij het niet anders kan". Als u toch binnen moet zijn, bent u welkom met mondkapje en op afstand van volwassenen. 

Hulpouders (zoals leesbegeleiders en wasmoeders) mogen wel naar binnen, maar met een mondkapje. Door het personeelstekort vallen zij onder de regel 'tenzij het niet anders kan'. 

 

BSO

Voor BSO-ouders betekent dit dat de kinderen worden opgehaald bij de deur. U kunt zich vanaf vandaag bij de personeelsingang melden (blauwe deur bij het trappetje - evt. bellen naar het BSO-telnummer, op de deurbel drukken of kloppen op het raam van het speellokaal). De PM-er zal dan met uw kind naar de deur komen.

Als u uw kind afmeldt via de absentiemelder van schoolpraat, omdat hij/zij ziek is of in quarantaine, is deze melding gekoppeld aan de officiële registratie voor onderwijs (vanwege leerplicht). Dit is echter niet gekoppeld aan Kindplanner of het registratiesysteem van de opvang. 

Daarom het verzoek of u zieke of afwezige kinderen apart wilt ziekmelden via de app of Kindplanner, dan weten we hoeveel kinderen we kunnen verwachten bij opvang.  

 

Aangepaste beslisboom: wel of niet welkom?

De overheid heeft weer de beslisboom aangepast wie wel of niet welkom is bij onderwijs en opvang in geval van corona (van kind zelf of van ouder/huisgenoot). Hier is ook het snottebellenbeleid in opgenomen. 

Neemt u alstublieft met mij contact op zodra er sprake is van corona in uw huishouden. Dan kan ik overleg met u hebben en desgewenst de groep informeren. Nogmaals mijn telefoonnummer is 06-54652101.

Let wel: indien er geen gevolgen zijn voor de kinderen en leerkracht(en) van een groep, zijn we uit privacy-oogpunt terughoudend in het informeren van corona-besmettingen in de groep.    

 

Aangepaste regels Sint & Kerst

Helaas mogen er geen ouders mee naar binnen tijdens het Sinterklaasfeest - er mag wel 1 Sint en 1 Piet de school in (na een zelftest). Dit geldt helaas dus ook voor de OR-leden die de Sint normaliter begeleiden. Ook de tentoonstelling voor de surprises zijn dit jaar alleen voor de kinderen. 

De kerstviering zal dit jaar ook weer in de groep zijn - er mag geen gezamenlijke kerstviering of ouderborrel op het schoolplein plaatsvinden. Hierover hoort u later meer. 

 

Tot slot

Er doen allerlei suggesties over schoolsluitingen de ronde op internet en social media, daarin nemen we geen voorschot: pas wanneer we vanuit de overheid een officieel bericht komt, informeren we u verder over de gevolgen van de maatregelen voor onderwijs en opvang. 

 

Ik hoop u hiermee alvast voldoende te hebben geïnformeerd. 

Met vriendelijke groet

Susan Stolze - van Rijn


Terug

Dennendal 141

3142 LC Maassluis

010 5920075

administratie@nullcbsdegroenehoek.nl