corona-update 20 december 2021

corona-update 20 december 2021

Maandag 20 december 2021

Beste ouders, verzorgers 

 

Bijgaand informeer ik u over  de nieuwe maatregelen mbt corona en een aantal personeelswijzigingen.  

 

Persconferentie 18 december 2021  

Zaterdagavond heeft demissionair minister-president Mark Rutte een strengere lockdown aangekondigd. De strengere coronamaatregelen zijn zondag j.l. om 05.00 uur ingegaan. Hieronder lichten we de belangrijkste maatregelen voor onderwijs- en opvang toe.  

  

Scholen en BSO's gesloten 

Vorige week werd al bekend dat de basisscholen en BSO's hun deuren moesten sluiten. Uiterlijk 3 januari komt duidelijkheid of de scholen en BSO's na de kerstvakantie (10-1-22) weer open gaan of dat zij langer dicht moeten blijven. 

Er is noodopvang op de locaties voor kinderen van ouders uit cruciale beroepsgroepen en voor kwetsbare kinderen.  

De kinderopvang 0-4 jaar blijft open, dus ook de peuteropvang.  

  

Vakantieopvang 

Helaas betekent dit ook dat de vakantieopvang gesloten zal zijn en hiervoor in de plaats noodopvang aangeboden moet worden.  

Morgen zal hierover een brief gedeeld worden met de ouders met daarin een link waarop de noodopvang aangevraagd kan worden. Let op: geldt alleen voor gezinnen die een vakantiepakket hebben en waar beiden of één van beiden ouders een cruciaal beroep hebben en/of kwetsbare kinderen  
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kinderopvang/cruciale-beroepen 

Op basis van de aanmeldingen zal ook de noodopvang tijdens de vakantie georganiseerd worden. Hierover hoort u later deze week meer. Ouders die een vakantiepakket hebben en hun kind(eren) hadden aangemeld voor vakantie-opvang, ontvangen morgen een bericht vanuit Un1ek voor de Nood-vakantie-opvang. Aangezien ook dan weer gevraagd wordt om snel te reageren, verzoek ik u hierbij uw mail morgen goed in de gaten te houden.  

 

Maatregelen tot 14 januari.  

De regering heeft de maatregelen tot 14 januari afgekondigd. Of dit betekent dat de (basis-)scholen ook de eerste week in januari nog gesloten blijven of dat zij gewoon weer open gaan, is nog niet bekend. Daarover is op 3 januari overleg. Ook hierover hoort u later van ons.  

 

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.  

 

m.vr.gr. 

Susan Stolze  

 


Terug

Dennendal 141

3142 LC Maassluis

010 5920075

administratie@nullcbsdegroenehoek.nl